Hvilke faldgrupper findes der på Keto?

Der er et par faldgrupper på Keto, som du kan passe på. Du får 5 af dem her, som er de vigtigste for dig lige nu.

1. Du spiser for mange kulhydrater, uden at du ved det

Den første faldgruppe er, at du ikke mindsker dit kulhydratindtag nær så meget, som du tror du gør. Der findes kulhydrater i rigtige mange ting, og medmindre du spiser helt rent (grøntsager og kød), kan der være kulhydrater i flere af de ting du spiser, uden at du ved det.

Vi bliver gang på gang overrasket over, hvor mange madvarer der er tilsat en eller anden form for sukker, og det er tilmed helt uden grund. Du kan derfor overkomme denne faldgruppe, ved at holde dig til masser af grøntsager, en ægte proteinkilde som kød, eller køderstatninger, hvor du undersøger indholdet, og supplerer med en olie, nødder (der ikke er stegt i vegetabilske olie, sukker eller honning),  feta eller lignende. Hvis du holder dig til rigtig mad, går du ikke helt galt i byen

2. Du drikker ikke nok vand

I overgangen til ketose, kan du opleve, at få nogle træthedssymptomer. Det kommer, fordi din krop ikke helt endnu forstår, at du vil have den til at nedbryde fedt, i stedet for kulhydrater. Du taber væske i takt med, at du tømmer dine energidepoter for sukker. Drik derfor 1-2 liter vand (kaffe tæller ikke) hver dag, i overgangen til ketose. Læs mere om overgangen til ketose og overgangsbesvær i kurset “Overgangsbesvær og faldgrupper”

3. Du spiser for mange mælkeprodukter

Mange mælkeprodukter har laktose, som er et mælkesukker. Ligesom alt andet sukker, bliver det forbrændt først, før du forbrænder fedt. Hvis du derfor spiser for mange mælkeprodukter, kan det være en faldgruppe for, at du ikke kommer gnidningsfrit i ketose. Desuden indeholder mange mælkeprodukter mange kalorier, hvorfor det skal spises i moderate mængder. Hvis du overgår til keto og propper dig med ost og bacon, gør du tingene sværere for dig selv. Spis ægte mad og husk grøntsagerne.

4. Du salter ikke din mad nok

På vej til ketose, mister du som nævnt væske, men du taber også nogle vigtige elektrolytter (salt bl.a.). Dem har din krop brug for, og de skal genopfyldes, da de varetager vigtige funktioner i kroppen. Genopfylder du dem ikke, kan du få nogle symptomer der svarer til influenza, som træthed og hovedpine. Sørg derfor for, at salte din mad tilstrækkeligt, eller tag et salt-shot i overgangen til ketose.

5. Du snacker for meget

Mange er vant til at snacke meget. Det kan være en faldgruppe i overgangen til ketose, eller når du er i ketose. En enkelt snack her, og en enkelt snack der, kan hurtigt løbe op i mange kulhydrater, uden at du lægger mærke til det. Prøv at spis 3 måltider om dagen, og holde dig til det. Drop alle mellemmåltiderne og de snacks der kan dukke op, i løbet af dagen.

Fik du svar på dit spørgsmål? Tak for din feedback Der var et problem med at give feedback. Sorry

Stadig brug for hjælp? Kontakt os Kontakt os