Hvad spiser man på Keto?

Du ved, hvordan Keto og ketose virker. Men hvad spiser man så?

Det er nogle simple principper du kan følge. Vores opskrifter på Ketoliv og madplaner, følger de selvsamme principper.

Kulhydrater

Af kulhydrater spiser man mange grøntsager. Grøntsager er kulhydratfattige, og du kan derfor næsten spise ubegrænset af dem. En hovedregel er, at du kan spise ubegrænset af grøntsager der vokser over jorden, og skal være forsigtige med grøntsager, der vokser under jorden. Du kan se en præcis liste under kurset “Hvad spiser man på Keto?”. Og hvis du vil have en visuel guide, kan du gå til “Keto begynderguide” under “Maden på Keto”.

Princip 1: Spis masser af grøntsager. Broccoli, bladgrønt, asparges, avocado, og hvad du ellers kan finde på

Protein

Protein er en vigtig del af Keto, fordi det er det mest mættende næringsstof vi har. Når det kommer til kød, skal du derfor spise en almindelig og moderat mængde, som du er vant til at spise. Du behøver ikke proppe dig med protein, men spis det som du plejer. Hvis du plejer at spise kød, så er det kød du spiser. Hvis du er vegetar, så spis proteinet fra kulhydratfattige kilder som æg eller mælkeprodukter.

Princip 2: Spis protein som du plejer, i en normal og moderat mængde. Det plejer at svare til ca. 1-1,5 gram per kilo kropsvægt.

Fedt

Hvad så med fedtet? Er det ikke det, man spiser meget af? Jo og nej. Når du har tilføjet en masse grøntsager, og planlagt dit protein, så kan du supplere resten med fedt. Fedt har dobbelt så mange kalorier som protein og kulhydrater, så selvom du spiser en mindre mængde, kan det stadig udgøre en stor del af din mad, uden at du lige tænke over det.

Eksempler på fedt kan være at stege i kokosolie, hælde en god olivenolie over din salat, eller tilsætte feta på salaten. Det kan være en god mayonnaise, en tzatziki lavet på græsk yoghurt 10%, som er fed. Det kan være en håndfuld nødder og en halv avocado, eller et stykke fedtholdigt kød. Der er mange måder at spise fedtet på, og du skal gøre det, der virker for dig!

Princip 3: Tilsæt fedt, så du ved, at du bliver mæt. Ellers suppler med mere fedt.

Fik du svar på dit spørgsmål? Tak for din feedback Der var et problem med at give feedback. Sorry

Stadig brug for hjælp? Kontakt os Kontakt os