Hvordan udregnes kalorieindhold af en ret?
Vi udregner kalorieindholdet ud fra danske forhold, fordi vi det er de mest rigtige for vores brugere. Vi bruger DTU Fødevareinstituttets udregninger af madvarer.
Sådan udregnes ernæringsindholdet af en opskrift på Ketoliv
Planlæg, test og vurdering af maden
Først planlægger vi opskriften, så tester vi den, og estimerer hvor meget mad, opskriften giver. Vi laver en vurdering af, hvor mange personer opskriften rækker til, og se selvom vi ved, at det er individuelt hvor meget mad man spiser, har vi flere års erfaring i at vurdere dette, og indlægger en buffer, så vi ved, at der er mad nok til alle.
Udregn ingredienserne og opdel
Vi tilføjer alle ingredienserne til systemet, og udregner ernæringsindholdet for dem alle til sammen. Så tager vi det samlede tal, og dividere det, med det antal personer opskriften rækker sig til.
Når der står, at en ret indeholder 686 kalorier, 11 gram kulhydrater, 51 gram protein og 48 gram fedt, så er det per person. Rækker retten til 2 personer, er der derfor dobbelt så meget indhold i hele retten.